Завдяки спільному використанню екрана Mac можна звернутися і допомогти в усуненні проблеми, показати віддаленому члену сім'ї, як використовувати програму, або отримати доступ до ресурсу, який недоступний на Mac, який ви використовуєте в даний момент.
Інструкції у цій статті стосуються пристроїв під керуванням Mac OS X 10.5 і пізніших версій.
Як використовувати Mac Screen Sharing
Використання бічної панелі Finder для доступу до спільного використання екрану має багато переваг, включаючи відсутність необхідності знати IP-адресу або ім'я видаленого Mac. Замість цього вилучений Mac відображається в загальному списку на бічній панелі Finder; Доступ до віддаленого Mac займає всього кілька кліків.
- Увімкніть спільний доступ до екрана.
- Якщо ви не бачите бічної панелі Finder, оберіть «Показати бічну панель» в меню «Перегляд» Finder.
Клавіш, щоб показати бічну панель є Command + Option + S. У вас має бути відкрите вікно для доступу до цього параметра.
- Скористайтеся пунктом меню Параметри.
Поєднання клавіш - Command +, (кома).
- Натисніть піктограму бічної панелі.
- У розділі «Спільний доступ» виберіть параметри біля «З'єднані сервери» та «Bonjour».
Ви також можете вибрати «Повернутися до мого Mac», якщо ви використовуєте цю послугу.
- Закрийте параметри Finder.
- Розділ Shared бічної панелі Finder повинен відображати список загальних ресурсів мережі, включаючи цільовий Mac. Виберіть Mac із загального списку.
У новіших версіях macOS інші комп'ютери будуть відображатися під заголовком «Мережа».
- На головній панелі вікна Finder натисніть кнопку «Поділитися екраном».
- Залежно від того, як ви налаштували спільне використання екрана, можна відкрити діалогове вікно з запитом імені користувача і пароля для спільного Mac. Введіть необхідну інформацію та натисніть «З'єднатися».
- Стільниця віддаленого Mac відкриється в окремому вікні на вашому Mac.
You can now use the remote Mac as if you were sitting right in front of it. Move your mouse onto the remote Mac’s desktop to work with files, folders, and applications. You can access anything that is available on the remote Mac from the screen sharing window.
- Exit screen sharing by closing the shared window. This will disconnect you from the shared Mac, leaving the Mac in the state it was in before you closed the window.
The downside of the Shared list in the Finder sidebar is that it is limited to local network resources. You won’t find the Mac of a long-distance friend or family member listed here.
There’s also some question about the availability of any Mac in the Shared list. The Shared list populates when you first turn your Mac on, and again whenever a new network resource announces itself on your local network. However, when a Mac is turned off, the Shared list sometimes doesn’t update itself to show that the Mac is no longer online. You may see «phantom Macs» on the list that you can’t actually connect to.








